Sindromul epuizării profesionale, care mai este numit și burn out, a fost recunoscut din punct de vedere științific, destul de recent. De altfel, foarte multe persoane nu știu nici acum care sunt simptomele acestei probleme.
Pentru a nu suferi și tu de aceste probleme, iată care sunt obiceiurile toxice de evitat
Acorzi prea multă importanță muncii. În viața de zi cu zi, trebuie să se găsească un echilibru perfect între domeniul profesional și cel personal. Din acest motiv, nu se recomandă deloc să aduci acasă de lucru. Persoanele care suferă de burn out dau un loc aproape predominant muncii în viața lor. Astfel că, fac mereu ore suplimentare, se gândesc mereu la obligațiile lor sau somnul este din ce în ce mai afectat.
Din păcate însă, epuizarea va fi din ce în ce mai mare, va dăuna performanțelor și va iniția un cerc vicios periculos.
Ai mereu o atitudine negativă. Atunci când starea de burn out începe să își facă simțită prezența, negativitatea câștigă și ea teren. Persoanele afectate au tendința de a trăi viața la fel ca o corvoadă. În cadrul profesional, persoanele care suferă de burn out sunt iritabile și dau mereu dovadă de cinism, sarcinile fiind duse la capăt mașinal. Iar rezultatele dacă nu vin repede, un sentiment de eșec își va face repede apariția.
Astfel că, viața de zi cu zi este plină de frustrare, de stres și negativitate, entuziasmul dispărând.
Trebuie să ai drept obiectiv să scapi de burn out și să lași o ușă deschisă pozitivității.
Ai o stimă scăzută de sine
Atunci când sindromul de epuizare profesională se instalează, stima de sine va scădea în mod progresiv. În acest cadru, începe să depindă de realizările profesionale. Starea de burn out te va face să te compari cu ceilalți, dar și să fii mereu în competiție. Și atunci când o greșeală va fi comisă, un sentiment de incompetență exacerbată va începe să își facă apariția.
Ții totul doar pentru tine
Sindromul de epuizare profesională poate favoriza izolarea. Persoanele care suferă de asta, au tendința de a vrea să își ascundă slăbiciunile și se scaldă în solitudine și negare. Bineînțeles, va trebui ca aceste persoane să vorbească cu cineva pentru a putea scăpa de acest periculos sindrom.
Ai o proastă igienă de viață
Pe lângă problemele cu somnul, persoanele care suferă de burn out apelează la țigări, la alcool sau la droguri. Cafeaua începe să facăși ea parte din peisaj. Dar, această rutină va adânci problemele legate de somn și alte probleme legate de stres.