Părinții privesc adesea crizele copiilor lor în mod negativ și devin disperați pentru că nu știu ce să facă pentru a-i calma. Cu toate acestea, crizele au o latură pozitivă.
Foarte des, când copiii sunt frustrați, au crize de furie
Aceste crize se datorează adesea faptului că le lipsește limbajul verbal pentru a explica ceea ce gândesc. Și că nu își pot atinge scopul și apoi trebuie să-și exprime sentimentele în acest mod imatur.
Crizele de furie la copii apar de obicei atunci când pierd la un joc, când mănâncă, dorm, dacă părinții lor nu înțeleg ce vor să transmită, printre altele.
Acest lucru îl face pe copil să reacționeze exploziv la disconfortul resimțit de neînțelegerea părinților săi.
Partea pozitivă a crizelor
Deși părinții se simt adesea jenați când copiii lor suferă de crize de furie; trebuie să ținem cont și de faptul că sunt ființe umane și că au dreptul, ca și adulții, să se desprindă.
În plus, crizele au o latură pozitivă, așa cum vă vom arăta mai jos.
Ele definesc personalitatea copilului
Crizele de furie influențează sănătatea emoțională și bunăstarea copiilor. Micuții nu știu să-ți spună de ce au nevoie, așa că o exprimă făcând isterii. Cu toate acestea, părinții ar trebui să-și învețe treptat copiii că aceasta nu este calea potrivită.
Acest lucru le permite să-și modeleze personalitatea zi de zi.
Îl eliberează de stres
După o criză de furie, copiii se eliberează de stresul cauzat de disconfortul din acel moment.
Odată ce episodul s-a terminat și calmul este restabilit, ei pot înțelege mai bine că nu totul poate fi avut.
Îi ajută să cunoască limitele
Copiii folosesc crizele de furie pentru a se răzvrăti împotriva regulilor. Prin urmare, este important ca aceștia să cunoască limitele acțiunilor lor. În acest caz, părinții joacă un rol important în a-i informa care sunt regulile și consecințele nerespectării.
Aceste standarde trebuie să fie ferme și consistente, gândite în prealabil și să fie pentru binele copilului.
Ce să faci când copilul tău are o criză?
Când copilul face o criză de furie, părinții ar trebui să rămână calmi într-o astfel de situație.
Părinții trebuie să înțeleagă că aceasta este o demonstrație a felului în care se simt și că oricât de mult încercăm să-i ajutăm, ei nu vor înceta să se simtă așa. Cel mai bine putem face este să așteptăm să treacă episodul.
Apoi vorbește cu copilul, spune-i că înțelegi că se simte rău. Este important să oferim alternative, să-l luăm sau să stăm la nivelul lui și să acceptăm durerea pe care ne-o arată. În astfel de momente, copilul are nevoie de încurajarea unei persoane apropiate care să-l asculte.